Bölüm Başkanı Mesajı

Değerli öğrencilerimiz,

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, modern ve rekabetçi üretim/yönetim teknikleri ile donatılmış, endüstri mühendisliği yöntemlerini hem teorik olarak hem de uygulama olarak bilen sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı yetiştirmek amacıyla, akademik bilgilerin yanında çağdaş eğitim yöntemlerini kullanarak öğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

Sevgili öğrenciler, geleceğin Endüstri Mühendisi adayları, Endüstri Mühendisliği,  insan, bilgi, malzeme, ekipman ve enerjiden oluşan sistemlerin tasarlanması, planlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi ile ilgili disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Endüstri Mühendisliği, iş gücü, zaman, para, malzeme, enerji gibi kaynakların verimli kullanımına, mühendislik hizmetlerinin ve sistemlerin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunur. Endüstri Mühendisliği, üretim ve hizmet sektörlerinde verimi artıran, maliyeti ve hatayı azaltan süreçleri bilimsel olarak geliştiren ve uygulayan mühendislik dalıdır. Sektörlerin hem ham madde ve üretim boyutları ile hem de organizasyon, bilgi, insan kaynakları yönetimi ve kalite boyutları ile ilgilenir. Endüstri mühendisliği, üretim ile yönetim arasında bir köprü kurar.

Bölümümüzde, mesleği icra etmenin en güncel detaylarını öğrenecek, alacağınız eğitime bağlı olarak sahip olacağınız birikim ve özgüven ile geleceğimizi şekillendireceksiniz. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyor, hepinize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.