Bölüm Başkanı Mesajı

Değerli öğrencilerimiz,

İstanbul Esenyurt Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, deneyimle donanmış ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı yetiştirmek amacıyla, akademik bilgilerin yanında çağdaş eğitim yöntemlerini kullanarak öğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

Sevgili öğrenciler, geleceğin iç mimar adayları olarak, insan hayatının vakit geçirdiği her anın kalitesini doğrudan etkileyecek dokunuşların sorumluluğunu üstlendiğinizi hatırlatmak isterim. Mekanı oluşturan unsurlar sadece dört duvar ve bu dört duvarın bir biri ile ilişkisinden ibaret değildir. Mekanın konforu, kullanıcının mekanla etkileşimi ve algısı mekanın içinde yer alan donatılardan da doğrudan etkilenir.İç mimarlık disiplini, nitelikli yapı, iç mekan ve mobilya tasarımlarında, teknolojik gelişmeler ile çağdaş, özgün, işlevsel ve estetik çözümler üretilmesini kapsar. İç Mimarlık Programı'nın temel amacı; temeli görsel iletişim esasına dayalı, biçimi ve işlevi bütünleştirerek, sanatsal ve bilimsel yönden donanımlı, mekansal, çevresel düzenlemeler yapabilen, bunları sistemleştirebilen ve yaşanabilir iç mekânlar tasarlayan, planlayan ve detaylandıran, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, çağdaş yaratıcı çözümler üretebilen tasarımcılar yetiştirmektir. Bu hedef doğrultusunda İç Mimarlık eğitimi yorucu, meşakkatli fakat bir o kadar keyiflidir. Bu keyfi paylaşmanın heyecanını kurulduğumuz ilk gün gibi taşıyor ve siz meslektaş adaylarımızla paylaşıyoruz.

Bölümümüzde, mesleği icra etmenin en güncel detaylarını öğrenecek, alacağınız eğitime bağlı olarak sahip olacağınız birikim ve özgüven ile geleceğimizi şekillendireceksiniz. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk ve kıvanç duyuyor, hepinize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.