Bölüm Başkanı Mesajı

Değerli öğrencilerimiz;

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mimarlık Bölümü etik değerlere önem veren, kültürel mirasa duyarlı, mimari sorunları belirleyerek akılcı çözüm üretebilen, entelektüel ve başarılı meslek insanlarını yetiştirmeyi amaçlayan bir mimarlık eğitimi yapmayı ilke edinmiştir.

Sevgili öğrencilerimiz, disiplinler arası anlayışın biçimlendirdiği, kent ölçeğinden ürün ölçeğine uzanan sürdürülebilir tasarım odaklı eğitim-öğretimi, uygulama ve araştırma ile tamamlayan, bütünleşik tasarım yaklaşımlarının önemini kavrayan, çağdaş dünya ile entegre olabilen mimarlar ve tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamak temel hedefimizdir. Çağdaş ve küresel eğitimin gerektirdiği yeni ve güncellenmiş hedefimiz, tasarım sorunlarını farkındalık içerisinde çözebilen, her yönden başarılı meslek insanları yetiştirmek, bu yolda özgün bir eğitim modeli yaratmak ve sürdürmektir. Bölümümüzdeki öğretim elemanlarımızın hepsi, kuramsal dersler yanında tasarım stüdyolarında görev alan çok yönlü, bilimsel araştırma ve eğitimi bir arada yürütebilen, günümüz teknolojilerini eğitime yansıtma yetisine sahip, sektörle iç içe olan, profesyonel ortam ve uygulama ile ilişkili, ulusal ve uluslararası yayın çalışmaları olan ve bu anlamda öğrencilerimizi destekleyebilen deneyimli bir profile sahiptirler.

Geleceğimizi şekillendirecek mimarlar olarak sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyor, hepinize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.