tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Bölüm Hakkında

Son zamanlarda bütün mühendislik dallarının ortak çalışma alanı haline gelen Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine bağlı olan 5 bölümden biridir.

Teknoloji çağının gözde mesleklerinden olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, ilk öğrencilerini 2014-2015 eğitim-öğretim yılında %100 İngilizce programı ile almıştır. 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren ise %30 İngilizce programı olarak eğitim-öğretime devam etmektedir. Programın müfredatı AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi)’ye uyumlu olacak şekilde hazırlanmış ve ilk mezunlarını 2018-2019 eğitim-öğretim yılında verecektir.

Dersler teorik ve uygulamalı olarak uygun dersliklerde veya bilgisayar ve elektronik laboratuvarlarında gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin teorik olarak öğrendiklerini pratikte uygulayabilecekleri proje dersleri ve toplamda 40 iş günü olacak şekilde staj uygulamaları bulunmaktadır.

Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Mezunların Mesleki Profili
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans bölümü mezunları; elektrik üretimi, dağıtımı, enerji şebekesinin bakımı, elektrikle çalışan cihazların yapımı, elektronik sistemlerin tasarımı, tıp elektroniği, haberleşme sistemleri gibi konularda uzmanlaşarak mühendis kimliğiyle resmi yada özel kuruluşlarda çalışabilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş
Bu bölümünün lisans programını başarı ile tamamlayanlar aynı bölümde yüksek lisans ve/veya doktora yapabilecekleri gibi, bazı başka alanlarda da lisansüstü programlara başvurabilirler. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.